Uitslagen en reacties Derde en Vierde klasse (D+H)

De dames en heren in de verschillende Derde en Vierde klasses kwamen dit weekend in actie. Lees hier hoe het hen verging.

Derde klasse A (D)

Hisalis D1 – Spitsbergen D1 5-0

Afgelopen zondag speelde Dames 1 thuis tegen Spitsbergen. Als eerbetoon aan de onverwachts overleden Florian de Clercq, oud Hisalis lid,  actieve scheidsrechter en houder van de Wim Schwarzbeker (2013), werd er met een rouwband om gespeeld en was er voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte.

Na het eerste fluitsignaal was de focus bij Hisalis goed. Veel balbezit en mooie acties leidden tot bijbehorende kansen. Een strafcorner voor Hisalis werd in de rebound gescoord door Sanne Dijkstra (rugnummer 15). Even later scoorde Sanne nogmaals, dit keer met een mooie hoge backhandslag.

Met een 2-0 voorsprong gingen de Dames de rust in. Hisalis was de partij met de overhand en bleef na rust op zoek naar meer doelpunten. Dijkstra kwam 1 op 1 met de keeper en speelde deze slim uit wat resulteerde in de 3-0, een mooie hattrick voor een nieuwe dames 1 speelster!

Spitsbergen bereikte nog een aantal keer de cirkel van Hisalis maar dit wist de verdediging goed op te lossen.  Een veldgoal van Tess van Bochove bracht de dames op een 4-0. Tot slot werd een laatste strafcorner mooi in de hoek geslagen door Jolien van Schieveen, wat de einduitslag op 5-0 bracht.

Een belangrijke uitslag voor de Dames die hiermee de eerste winst van het seizoen binnenhalen. Extra bijzonder door het eerbetoon aan Florian.

Wedstrijdverslag: Lindy Out

Foto’s: Auke Hoekstra

Derde klasse B (D)

Derby D1 – Noordwijk D1 1-1

Pijnacker D1 – Catwijck D1 3-0
(1-0 Hermans, 2-0 Krans, 3-0 de Kock)

Een terechte overwinning voor de thuisploeg, dat was het oordeel van beide trainers. Catwyck-coach Arno Bosman: ”Een terechte uitslag welke nog veel hoger had kunnen zijn. Op het eerste kwart na hebben wij achter de feiten aangelopen vandaag, Pijnacker was feller en de basis klopte, iets waar wij van kunnen leren. We hebben genoeg individuele kwaliteit in de groep we hebben alleen veel moeite om dit 70 minuten collectief op het veld tot uiting te laten komen, deze week weer hard trainen en volgende week nieuwe kansen.”

Pijnacker-trainer Simon Nusse: ”Catwijck is een enorm stugge ploeg die erg vanuit de verdediging speelt en dit goed doet. Ze gaven weinig kansen weg het eerste kwart maar vanuit de corner weet Jamie de 1-0 te maken in het tweede bedrijf. Nadat we het tempo wat hebben opgevoerd pakken we wat meer de regie over de wedstrijd, dat resulteerde in een magistraal doelpunt van Simone. Begin vierde kwart staat Femke op de goede plek en kan de 3-0 er in schuiven waarna we de wedstrijd gecontroleerd uitspelen.”

Spijkenisse D1 – HDS D1 3-2
(0-1, 1-1, 2-1)

HDS-trainer David Akveld zag zijn ploeg snel op voorsprong komen, maar vervolgens een zwakke wedstrijd spelen: ”Na drie minuten kwamen we 1-0 voor, de rest van de eerste helft speelden we erg zwak, kwamen niet in de duels en ook organisatorisch stonden we niet goed waardoor we 2-1 achter kwamen. De tweede helft toonden we wel herstel in ons spel maar hebben we de wedstrijd niet naar ons toe kunnen trekken. Treurig was dat één van de scheidsrechters wel heel erg veel clubliefde toonde naar de thuisclub in zijn beslissingen, wat logischerwijs voor ons erg frustrerend was. Ik zeg het niet vaak maar dit was beschamend. Overigens hebben we de punten hierdoor niet laten liggen.”

Derde klasse D (H)

Ypenburg H1 – Souburgh H1 3-2
(1-0 van t Hooft, 2-0 Jasper, 3-0 van Tongeren, 3-1, 3-2)

Ypenburg-trainer Frank Barendregt: Na afgelopen vrijdag een zinderende Silver Cup tegen Prinsenbeek gespeeld te hebben stond de zondag Souburgh op de planning. Een team wat niet veel punten heeft gepakt maar wel opvallende uitslagen haalt. Na een sterke start stonden we al snel met 3-0 voor. Helaas verzwakte wij in onze concentratie en verminderde de werklust en inzet. Dat resulteerde in een 3-1 en later gevolgd door de 3-2. Dat was eigenlijk geheel onnodig. Gelukkig voor ons bleven de punten in Den Haag. Het was een van onze slechtste wedstrijden sinds hele lange tijd. Focus en inzet ontbraken en dan maak je het jezelf, tegen een zwakkere tegenstander, onnodig moeilijk.”

Vierde klasse (D)

Voorhout D1 – Alkemade D1
(0-1 Bogaard, 0-2 Bogaard, 1-2 Voorhout, 1-3 van Klink, 2-3 Voorhout, 3-3 Voorhout, 3-4 van der Hoorn, 4-4 Voorhout) 

Een sterke start van de wedstrijd zorgde voor een vroege goal door Alkemade. Daarna had Voorhout de druk goed staan en wisten wij hier niet uit te hockeyen, tot de rust wisten wij onze goal schoon te houden en met een snelle counter er nog een goal bij te prikken. Kwart 3 was volledig voor voorhout, met veel kansen en strafcorners, scoorde Voorhout 2-1, de 2-2 bleef uit. De 1-3 hadden wij ook al geteld, een geweldige tip in na een self pass in het 23 meter gebied, maar deze werd afkeurd op geen 5 meter… Het laatste kwart wisten wij de wedstrijd weer naar onze kant toe te trekken en werd het door een goal vanaf kopcirkel 1-3. Op dit moment hadden wij de wedstrijd moeten uitspelen en de 3 punten mee naar huis moeten nemen, niks was minder waar. Voorhout wist tot 3-3 te komen. Met nog 3 minuten op de klok, wisten wij toch nog de 4-3 te maken. En toen in de laatste minuut kregen wij een strafbal tegen, een overtreding die wel heel zwaar is bestraft. Voorhout maakt de 4-4.

Met dubbele gevoelens lopen wij het veld af, een leuke en spannende wedstrijd, maar geen volledige puntentas. Wij zijn onszelf hier vandaag te kort gekomen en daarbij heeft Voorhout het ons heel lastig gemaakt. Dus lijkt de puntendeling voor vandaag terecht.

Vierde klasse B (H)

Buitenhout H1 – Catwijck H1 0-4
0-1 Hagenaars
0-2 Van der Veen
0-3 Hoogendijk
0-4 Vooijs