Vacature Hoofdcoach Dames 1 van D.S.H.C. (Delftsche Studenten Hockey Club) bij X TU Delft

TU Delft

De Technische Universiteit Delft (TU Delft) heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Challenge. Change. Impact!

ESA

De universiteitsdienst Education & Student Affairs (ESA) ondersteunt het onderwijs met het voeren van de onderwijs- en studentenadministratie, coördinatie van het onderwijsbeleid, het begeleiden en ondersteunen van (buitenlandse) studenten en promovendi, het verzorgen van (didactische) trainingen, het geven van onderwijskundig advies en ondersteuning, en het aanbieden van sport & cultuur activiteiten. ESA bestaat uit de afdelingen Education Service Centre, Academic Services, Extension School en X en telt circa 250 medewerkers. ESA staat binnen de TU Delft bekend om de hoge kwaliteit van haar dienstverlening en kent een proactieve en oplossingsgerichte cultuur.

X
Primaire doel van X TU Delft (X) is het stimuleren en het faciliteren van de persoonlijke ontwikkeling van de student en zijn/haar verbondenheid met de academische gemeenschap van TU Delft. Dit betekent dat X een plek is op de campus waar je je op vlakken kunt ontwikkelen die niet altijd terugkomen in de academische opleiding, maar die wel van onschatbare waarde zijn. Hierbij focust X zich op de needs of young people.

De drie pijlers Products, Systems en Communication maken gezamenlijk het aanbod van X mogelijk, waar jaarlijks zo’n 15.000 studenten en medewerkers gebruik van maken. Thema’s die centraal staan in het aanbod zijn lifestyle, reflection, sports, games, arts en crafts. Samen met studenten(organisaties), docenten en trainers wordt het variabele aanbod aan cursussen, ticketuren, evenementen en projecten vormgegeven. Daarnaast kunnen studenten zelf programmering en/of activiteiten initiëren en kunnen zij vrij gebruik maken van faciliteiten zoals een studentenkeuken en -huiskamer.

Medewerkers van X worden gekenmerkt door hun sterke ambitie om een bijdrage te leveren aan en deel te zijn van de persoonlijke ontwikkeling van anderen in het algemeen en studenten in het bijzonder. Ze hebben daarbij ook oog voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling en beschikken over een goed ontwikkeld leervermogen.

D.S.H.C. (Delftsche Studenten Hockey Club)
D.S.H.C. is één van de drie oudste hockeyclubs van Nederland. De Club is opgericht door de Delftsche studenten in 1898 en in het seizoen van 2023/2024 zal de club haar 125-jarig bestaan vieren. D.S.H.C. is een ondervereniging van de studentenvereniging D.S.C. (Delftsch Studenten Corps) en kent 350 hockeyende leden in 18 teams waarvan 10 mannenteams en 8 vrouwenteams.

De TU Delft is de huissponsor van D.S.H.C. en tevens opdrachtgever van de docenten van verenigingen. De accommodatie wordt, net als de trainers en overige materiaalkosten, door de TU Delft gefaciliteerd.

Functiebeschrijving
Als hoofdcoach van het eerste damesteam kom je terecht in een fascinerende werkomgeving met gedreven en betrokken studenten en medewerkers. De spelers van de vereniging combineren sport en het studentenleven, waar er veel belang wordt gehecht aan de balans tussen deze twee.

Als hoofdcoach verzorg je de trainingen op dinsdag- en donderdagavond. Op zondag coach je het team. Dames 1 staat op dit moment 11e in de eerste klasse maar er is zeker nog kans op handhaving, hier wordt hard aan gewerkt.

Je wordt onderdeel van een dynamische en internationale werkomgeving met gemotiveerde en enthousiaste studenten en collega’s.

Functievereisten

  • Je hebt affiniteit met studenten.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het hockey en in bezit van een coachlicentie (ten minste HT2);
  • Je hebt een goed ontwikkeld inlevingsvermogen en een groot gevoel van betrokkenheid bij de doelgroepen waarmee je werkt.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent enthousiast, flexibel en betrokken.
  • Je bent een teamplayer en bent zeer geïnteresseerd in andere culturen.

Informeren en solliciteren
Neem voor meer informatie of vragen over de functie contact op met Noah Krop via tophockey@dshc.nl. Stuur jouw motivatie en ‘hockey curriculum vitae’, uiterlijk 9 mei naar bovenstaand e-mailadres.

Meer informatie over X TU Delft is te vinden op https://www.tudelft.nl/x/. Voor meer informatie over D.S.H.C. kijk op: https://www.dshc.nl of https://historie-dshc.nl.